RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Розстріляють, а тіло не віддадуть: як відбуватиметься страта в "ДНР"

Смертна кара в "ДНР", якою бойовики хочуть тероризувати західну громадську думку, діятиме з 2025 року. До неї маріонетки Кремля засудили трьох іноземців зі Збройних сил України.

Про це деталі розповіли пропагандистські ЗМІ.

Повідомляється про те, що смертна кара в "ДНР" буде виконуватися непублічно "шляхом розстрілу в присутності лікаря, прокурора та представника адміністрації установи, де вона проводиться".

"Адміністрація установи, в якій виконана кара, зобов'язана повідомити про виконання покарання суд, який виніс вирок, а також одного з близьких родичів засудженого. Тіло для поховання не видається і про місце його поховання не повідомляється", - розкривають деталі терористи.

Нагадаємо, "верховний суд" самопроголошеної "ДНР" 9 червня засудив до страти трьох іноземців у справі про участь у бойових діях на боці України. Згідно з Женевською конвенцією, військовополонені мають право на імунітет комбатанта, і вони не повинні переслідуватись за участь у бойових діях.

Нагадаємо також, раніше, на кремлівському телеканалі "Росія 24" показали звернення двох британських добровольців Шона Піннера та Ейдена Асліна, які попросили обміняти їх на Віктора Медведчука.