RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Міський туризм в Україні: куди можна поїхати під час війни

Багато українських морських курортів окупували російські війська, але подарувати нові враження та допомогти розвіятися можуть і подорожі до відносно безпечних міст заходу України.

Про те, які міста варто відвідати та скільки в них коштує проживання у готелях, розповідається у матеріалі "Апострофа".

Найбільш "розкрученим" варіантом є Львів з його розвиненою туристичною інфраструктурою та неймовірною архітектурою. Туди легко дістатися – у місто ходить багато поїздів із різних куточків України. Ціни на номери у готелях зараз стартують від 500 грн на добу на двох.

Також туристи дуже люблять Кам'янець-Подільський Хмельницької області. Це - невелике містечко, відоме своєю середньовічною фортецею. Звідси також можна вирушити до міста Хотин, де розташована знаменита Хотинська фортеця – одне із семи чудес України.

До цієї фортеці можна дістатися і спочатку приїхавши до Чернівців. Саме місто дуже гарне, порадує буковинською кухнею та цікавими екскурсіями. Експерти радять відвідати драматичний театр, міську ратушу та міські площі. Цікаво також сходити на екскурсію до найвідомішого вишу України – Чернівецького національного університету, який є одним із найстаріших і, ймовірно, одним із найкрасивіших університетів України. ЧНУ входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Номер у готелі в Чернівцях можна зняти за 500-600 грн на добу.

Цікавий також затишний Тернопіль, де можна прогулятися вздовж величезного штучного озера практично в центрі міста, парком Тараса Шевченка та гідропарком "Топільче", відвідати Тернопільський замок, або просто прогулятися центральними вуличками та відвідати місцеві кафе.

Своє місце у списку найцікавіших міст заходу України посідає і Івано-Франківськ. У місті зазвичай багато туристів, оскільки саме звідти багато хто вирушає в гори. У самому Івано-Франківську є чудова центральна алея, великий парк Тараса Шевченка, неподалік якого розташоване міське озеро з лебедями та качками. Цікаві різноманітні екскурсії містом або туристичними місцями Карпат. Ціни на готелі у Тернополі та Івано-Франківську приблизно однакові – від 500 грн на добу.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Відпустка під час війни: де бюджетно та безпечно відпочити в Україні.