RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Осіння обрізка вишні: у чому особливості та які правила догляду за деревами

Правильна обрізка восени вишні, з якої можна приготувати ніжні шоколадні сирники, вплине на кількість врожаю в майбутньому і дозволить оздоровити її, але необхідно це зробити до морозів.

"Апостроф" розповідає, як правильно обрізати вишню і як доглядати її після цього.

Обрізка дерева вишні допомагає сформувати правильну крону, уникнути сильного згущення крони та значно збільшити майбутній урожай.

Оптимальним кутом для зрізу буде 45 градусів, тоді можна зменшити ймовірність гниття. Потрібно використовувати тільки гострі інструменти та обробити їх від бактерій. Завдання обрізки восени - проріджування, тобто позбавлення зайвих гілок, щоб дерево не витрачало багато сил на розвиток. Для цього потрібно видалити сухі гілки, пагони, які почали рости всередину стовбура, прикореневу поросль, гілки з нахилом донизу, молоду поросль.

Варто зазначити, що садівники не рекомендують обрізати дерево протягом двох років після посадки, оскільки воно лише набирається сили.

Фото: pixabay

Після обрізки можна перерозподілити потік поживних речовин, тоді в наступному сезоні будуть смачні і великі плоди. Гілки, які зрізали, рекомендується спалити, тому що на них можуть бути різні грибкові хвороби.

Рани на вишні повинні встигнути затягтися до холодної погоди. Щоб дерево швидко загоїлося, варто використовувати спеціальні засоби, які можна зробити самим або купити у спецмагазинах. Водночас розчин наносити на зрізи потрібно пензликом або зубною щіткою.

Крім того, бажано перекопати ґрунт біля вишні на глибину до 15 сантиметрів, а для захисту від шкідників полити його сечовиною.

Укривати на зиму можна лише молоду вишню. Для укриття підійде агроволокно.

Раніше ми писали, Які кущі можна посадити в серпні та як доглядати город наприкінці літа.