RU  UA  EN

Неділя, 22 грудня
  • НБУ:USD 41.55
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  41.55
Суспільство

Новини

22 грудня

21 грудня

20 грудня

Всі новини

Як зробити з лимона приправу для м'яса та риби: корисні поради

Господині поділилися ідеальним рецептом приправи, яка підійде як для м'яса, так і для риби. Зокрема, особливий інгредієнт дозволить приглушити запах, характерний для річкової риби.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Як приготувати на Новий рік салат Шуба в рулеті: простий рецепт

Приправа з лимоном

Відомо, що переморожена чи річкова риба мають непривабливий запах, тому вимагають таких спецій і приправ, які б звели його нанівець. Із цією проблемою цілком може впоратися лимон.

Господині розповіли про такий рецепт приправи, який дозволить кожного разу не переводити цілий лимон.

Інгредієнти:

  • сіль кухонна - 120 гр.;
  • лимон - 1 шт.

Спосіб приготування:

Необхідно помити лимон, обсушити та натерти цедру на дрібній тертці. Далі потрібно вичавити сік із залишків лимона.

Візьміть скляну форму для запікання, насипте сіль, змішавши з натертою цедрою. Туди ж вилийте весь лимонний сік.

Добре перемішайте.

Далі розігрійте духову шафу до 190 градусів та поставте туди сіль, яка просочилась лимонним соком.

Просушіть сіль 10-20 хвилин (залежно від потужності). Однак, слідкуйте, щоб сіль не потемніла. Можна поділити такий процес на два-три етапи.

Потрібно, щоб остаточно увібралась рідина. Далі сіль можна досушити на пергаменті. Духовку вимкніть і просто залиште там сіль з відкритими дверцятами.

Таку лимонну сіль потрібно зберігати у скляній банці у сухому місці.

Таку лимонну сіль можна додавати до рибних страв, яка докорінно змінить смак на краще. Вона може замінити всі ароматні приправи для риби, а також поєднуватися з іншими спеціями та травами, зокрема розмарином та чебрецем.

Також таку сіль можна використовувати під час приготування рибних котлет та запікання м'яса.

Раніше "Апостроф" писав, що українські господині поділилися корисним лайфхаком, як, готуючи смаколики в духовці, ще й обігріти оселю.