RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Цінні кадри: в Польщі зріс попит на українських працівників

У жовтні кількість іноземних працівників, які сплачують страхові внески у Польщі, сягнула рекордних 1,1 млн осіб, що на 21% більше, ніж у січні, більшість з них є громадянами України. Згідно прогнозам експертів, надалі попит на іноземних працівників збережеться, а українці залишаються пріоритетом у працевлаштуванні для польських роботодавців.

Про це свідчать дані польської Міграційної платформи EWL, пише "Укрінформ".

Хоча у першому кварталі 2023 року кількість вакансій для працівників з-за кордону дещо знизиться через низький сезон виробництва і свята, але очікується збільшення кількості вакансій у галузях, де зазвичай працевлаштовуються громадяни України, у тому числі біженці: виробництво товарів масового споживання (харчових продуктів, засобів гігієни тощо) та логістика.

"Для громадян України - тих, хто зараз у Польщі шукає роботу чи планує приїхати у січні - є вакансії на складах, у логістиці та в електронній комерції. В основному це робота пов’язана з комплектацією та пакуванням замовлень. Саме у цих галузях можливе збільшення кількості вакансій у наступному році",- зазначив директор з продажів EWL Міхал Вежховський.

Читайте також: Не на часі: Варшава відмінила новорічні святкування через війну в Україні

Від початку повномасштабної війни статус тимчасового захисту в Польщі отримали понад 1,5 млн українських біженців. За даними міністерства у справах сім’ї та соціальної політики, у грудні легально було працевлаштовано понад 766 тисяч українців. Це майже вдесятеро більше, ніж у квітні.

Як розповідав "Апостроф", у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій обговорюють можливість надання дозволу українцям пересилати документи, що посвідчують особу, поштою.