"Прапор України заборонений": у Молдові на чемпіонаті з танців спалахнув скандал

У столиці Молдови Чемпіонат світу з латиноамериканських танців завершився скандалом через український прапор.

Про інцидент написала спортсменка з України Вікторія Урсатій на своїй сторінці в Instagram 17 квітня.

Читайте також: "Йому тут не місце": болгарський політик викинув прапор України на вулицю

Як стало відомо з розповіді, минулої неділі в Кишиневі під час змагань з латиноамериканських танців серед професіоналів українським спортсменам заборонили вийти з прапором своєї країни на церемонію вистави учасників. Пари виходили на танцювальний паркет із табличками під назвою країн, які вони представляли.

Після його завершення спортсменка розкритикувала такі дії організаторів чемпіонату - Федерацію спортивних танців Молдови. Вона опублікувала в Instagram відео з чемпіонату, де плаче й розповідає, що спортсменів не випустили із прапором рідної України.

"Шановні друзі, якщо ви не знаєте, як нас зустрічають в інших країнах, то нас на світовому чемпіонаті у Молдові, Кишиневі, з прапором рідної України не випустили на виставу країн... Коли у твоїй країні йде війна, гинуть люди та гинуть воїни, ми не можемо мовчати і виходити без прапора на головну церемонію представлення країн на міжнародних змаганнях. Наше завдання як спортсменів, щоб за кордоном не забували, що війна продовжується, щоб наш прапор бачили та пам'ятали", - повідомила Вікторія.

Через це українські спортсмени проігнорували церемонію й залишилися з прапором за сценою. Вона пояснила, чому українські спортсмени "не проковтнули цю ситуацію", адже люди й досі вважають, що присутність росіян та білорусів на Олімпіаді - це "спорт поза політикою", так не має бути.

19 квітня дівчина повідомила, що Всеукраїнська федерація танцювального спорту через інцидент у Кишиневі готує скаргу у Всесвітню федерацію танцювального спорту (WDSF).

Нагадаємо, раніше американський кінорежисер, сценарист та продюсер Мартін Скорсезе захопився силою духу українців у потужному зверненні.

  • Вас може зацікавити

Як тризуб став гербом держави Україна: історія свята 19 лютого

"Ми втомилися від війни": у Полтаві підлітки влипли у скандал через відпочинок під російську попсу

По морді за "велику культуру": чому Росія програла ще один фронт