RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Російські окупанти стали частіше використовувати плащі-"невидимки": у чому їх особливості

У публікаціях російських так званих воєнкорів стверджується, що їх військові використовують спеціальні плащі, які мають теплоізоляційний прошарок, який дозволяє бути непомітними у тепловізор.

Питання досліджував Defence express.

Читайте також: Війна у 2023 році не завершиться: коли може початися новий контрнаступ ЗСУ

У виданні стверджують, що такі вироби дійсно не є чимось фантастичним, більше того, з огляду на оголошення у російських спеціалізованих магазинах коштують відносно дешево. Зокрема один з виробників такої продукції пропонує її за цінником у 47 доларів.Такий плащ дійсно дозволяє зменшити помітність у тепловізор.

Такий ефект досягається тим, що у тканині використовується багатошарова структура, головна задача якої працювати у ролі ізолятора для людського тепла, але при цьому не бути самою теплоконтрастною. Але виникає проблема з тепловідведенням.

Головна проблема настає після того, як у такому виробі необхідно буде проявити будь-яку фізичну активність, бо людина знаходиться у справжньому термосі.

"Цілком можливо, що завдяки таким публікаціям рашиські воєнкори створюють лише рекламу певним виробникам. Але у будь-якому випадку не варто применшувати те, що таких виробів у ворога дійсно стане більше", - резюмується в дослідженні.

Нагадаємо, ми публікували оновлені карти боїв в Україні.

Вас також може зацікавити:

Туман війни: ЗСУ готують дві наступальні операції

Путін не залишив вибору: чи будуть ЗСУ бити по Росії західною зброєю

Наступні тижні та місяці будуть критичними: у США попередили про загострення ситуації на фронті