Бажане видається за дійсне: експерт оцінив ймовірність "Майдану" у Росії

У Росії, яка приречена на розпад, починають протестувати робітники, вимагаючи збільшення заробітної плати, проте українцям не варто всерйоз розраховувати на те, що незабаром у країні-агресорі розпочнуться справжні масові бунти, які переростуть у "Майдан".

Про це у розмові з "Апострофом" розповів політолог Володимир Фесенко.

"Я б застеріг від очікувань, що ще трохи і в Росії відбудеться революція, народ повстане. Це – бажане, яке видається за дійсне", - вважає він.

Читайте: Путін наблизив Росію до того, що людям не буде чого їсти - економіст

Тим не менш, соціальна напруженість у РФ наростатиме через соціально-економічні проблеми, що накопичуються. "І історія на "УАЗі" дуже показова – це один із перших дзвіночків", - каже експерт.

За його словами, зростаюча напруженість у російському суспільстві стане негативним тлом для війни проти України, що ведеться Росією.

"Це ситуація, яку в байці "Тришкин кафтан" описав Іван Крилов: ти починаєш одну дірку латати - з'являється інша, потім третя. Тут і проблеми з війною, ризики нової хвилі мобілізації, а тут ще й соціальні проблеми, ймовірність якихось страйків. Це не обов'язково призведе до якихось політичних змін, але може стати передумовою для системної кризи путінського режиму", - каже Володимир Фесенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Безглуздий і нещадний: чи зріє в Росії бунт

  • Вас може зацікавити:

Близько до колапсу: журналісти опублікували розслідування, як санкції душать економіку РФ

Російська економіка йде на дно: чому не можна довіряти статистиці Кремля

Фінал близький: скільки ще залишилося економіці Росії