RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Кіт перестав ходити в лоток: у чому причина

Крім нічного способу життя, акуратність - генетично обумовлена видова особливість кішок, яка збереглася і донині. У містах кошенята вчаться ходити в туалет у лоток, але що робити, якщо ваш вихованець ігнорує це місце.

"Апостроф" розповідає, що можна зробити, якщо ваш кіт не ходить у лоток.

Читайте також: Пухнасте кошеня: Джаред Лето здивував костюмом на балу Met Gala 2023

Порушення щоденних гігієнічних ритуалів може говорити, що кіт зазнає дискомфорту. Причин може бути багато. Наприклад, кіт, як істота звички, може ходити до туалету поза звичним лотком після переїзду, перестановки лотка в нове місце або зміни наповнювача. Така поведінка може бути симптомом розвитку захворювання сечостатевої системи. Так чи інакше, це може бути тривожним сигналом для власника.

Це може бути сечокам'яна хвороба чи ниркова недостатність. Закрепи можуть бути причиною того, що ваш вихованець не користується туалетним лотком. Крім того, у літніх кішок може розвинутись артрит або інше захворювання, через яке їм складно потрапити в коробку і вийти з неї. Часто у наведених випадках тварина може відчувати дискомфорт. Це формує у свідомості кота зв'язок "лоток = біль", тому він шукає місце, де його не супроводжуватимуть ці асоціації.

Зберіть сечу вихованця на аналіз та негайно відвідайте ветеринарну клініку. Також зверніть увагу, де розташований котячий туалет. Це має бути безпечний, тихий куточок, у якому тварині зручно.

Часто причиною, через яку тварина ходить у туалет у недозволеному місці, є статеве дозрівання. Перебуваючи у фазі активного статевого полювання, вихованець може мітити територію з метою залучення партнера протилежної статі. Якщо ви не заводчик і не плануєте брати участь у племінному розведенні породи, рекомендуємо вдатися до стерилізації тварини.

Стрес та тривога також можуть порушити гігієнічні звички. Проаналізуйте, що саме змінилося в середовищі вихованця, і постарайтеся усунути негативний фактор. Іноді розмір лотка не відповідає потребам тварини. Наприклад, ви купили лоток, коли ваш вихованець був кошеням, а тепер він виріс, тому необхідно переглянути розмір лотка. Він повинен бути в 1,5 раза більшим за довжину кішки. Якщо в будинку кілька кішок, у кожної має бути індивідуальний лоток. Не забувайте про гігієну котячого туалету. Деякі вихованці відмовляються справляти потребу в лоток, якщо той уже використаний.

Раніше "Апостроф" писав, що кіт Степан у вишитому метелику привітав українців із Днем вишиванки.

Вас також може зацікавити:

Війна торкнулася кожного: зворушливі історії про хвостатих до Дня котів

Український кіт Степан став зіркою обкладинки Times у Монако: журнал розповів його історію

Котячого мера Львова одягли в дизайнерську вишиванку, і тепер це наймодніший красень