RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Соснова кора – знахідка для дачників: як правильно використовувати натуральний матеріал

Соснова кора є ефективним мульчуючим матеріалом, який тримає вологу в ґрунті, покращує його характеристики і прикрашає сади, квітники і городи, від попелиці на яких можна позбутися за допомогою кока-коли.

"Апостроф" розповідає, як правильно використовувати цей природний матеріал та про його корисні властивості.

Читайте також: Як правильно використовувати скошену траву: поради щодо догляду за ділянкою

Властивості соснової кори

Соснову кору часто використовують як мульчу – шар ґрунту, який захищає його від бур'янів та збагачує корисними речовинами. Але найголовніше – при мульчуванні дуже скорочується випаровування вологи з ґрунту, що знижує необхідність частих поливів.

Спекотним літом мульчування є одним із кращих способів захисту рослин від загибелі: верхній шар ґрунту не перегрівається і зберігає оптимальну для розвитку рослин температуру.

Соснова кора не дає бур'янам пробиватися назовні, що робить грядки та клумби, які замульчовані цим природним матеріалом, набагато акуратнішим.

Коли кора розкладається, вона перетворюється на гумус, стаючи добривом для грунту. Якщо вона дрібна, то через два роки вона перетвориться на гумус, якщо середня – три роки, а крупна – чотири-п'ять років.

Середня кора

Приблизно 3-5 см, є найпоширенішою серед ландшафтних дизайнерів, квітникарів та городників. Вона зберігає вологу та перешкоджає поширенню бур'янів.

Дрібна кора

Від 1 см до 2 см. Використовується для створення базового шару кори перед використанням більшої та підсипаної, а також їй мульчують ягоди.

Відсів

Від 1 мм до 1 см. Це стружка, яка дуже швидко перетворюється на гумус і удобрює ґрунт. Її також часто використовують як підкладку – підсипають первинний шар перед використанням більшої кори.

Як правильно мульчувати квітник або грядку сосновою корою

Перед мульчуванням необхідно полити та удобрити культури, які ростуть там, куди хочуть засипати соснову кору. До використання мульчі потрібно проводити полив щодня, а після мульчування – один раз на тиждень.

Раніше ми писали, чого не можна робити при догляді за кімнатними рослинами.

  • Вас також може зацікавити:

Дачникам на замітку: як в рази збільшити урожай полуниці

Лаванда радуватиме око весь сезон: чим підгодувати кущі для пишного цвітіння

Як позбутися колорадського жука без "хімії": прості і дієві способи для городників