RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Екоактивістка Грета Тунберг приїхала до Києва: працюватиме над покаранням Росії за екоцид, фото і відео

У четвер, 29 червня, у Києві з візитом перебуває шведська екоактивістка Грета Тунберг. Вона взяла участь у засіданні новоствореної Міжнародної робочої групи з екологічних злочинів РФ.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Це буде аварія, а не катастрофа: чому на ЗАЕС росіяни не зможуть зробити "другий Чорнобиль"

Глава держави зустрівся з членами робочої групи щодо екозлочинів.

"Обговорили передусім катастрофічні наслідки російського теракту на Каховській ГЕС", - йдеться у повідомленні ОП.

Про деталі засідання розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, зустріч відбувалась за участю співголів - ексвіцепрем'єра Швеції, колишнього єврокомісара з навколишнього середовища Маргота Вальстрема, а також - експрезидента Ірландії, ексглави Міжнародного інституту навколишнього середовища та розвитку Мері Робінсона та віцепрезидента Європарламенту Хейді Хаутала.

Для подолання екологічних наслідків планують створити дієвий механізм, що є частиною Формули миру президента. Робоча група має оцінити наявні та майбутні наслідки війни для довкілля, розробити рекомендації щодо покарання держави-агресора за екозлочини.

"Президент відзначив важливість ініціатив представників Міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів росії й акцентував, що агресор має понести справедливу відповідальність за злочин екоциду в нашій країні", - написав Єрмак.

Своєю чергою, екоактивістка Грета Тунберг наголосила, що має намір залучати до діалогу представників екологічних громадських організацій щодо ключових завдань Міжнародної робочої групи та привернення уваги до наслідків війни для екології.

Нагадаємо, Росія вже вигадала карту розповсюдження радіації після "аварії" на ЗАЕС, раніше подібну карту показували щодо Каховської ГЕС рік тому.

  • Вас також може зацікавити:

"Загроза зберігається": у ГУР відреагували на новий ядерний шантаж Путіна

Що чекає на ЗАЕС, якщо зникне ставок-охолоджувач: прогноз експертів

Окупанти тікають із півночі Криму і готують теракт - ГУР