RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

День Іллі 2023: потужні молитви до святого пророка

Сьогодні, 2 серпня, Православна церква вшановує пам'ять старозавітного пророка Іллі, до якого часто звертаються з проханнями про заміжжя, здоров'я, допомогу, а раніше також просили й про дощ, оскільки вважається, що святий наділений владою над силами природи.

"Апостроф" публікує молитви, з якими заведено звертатися до святого.

Читайте: Медовий, Яблучний і Горіховий: коли в Україні святкують Спаси за новим календарем

Молитва до святого пророка Іллі про заміжжя

Моли про нас Чоловіколюбця Бога, нехай дасть нам, рабам Божим (імена), Дух покаяння та плачу за гріхи наших, і всесильною Своєю благодаттю нехай допоможе нам шляху беззаконня залишити, встигати ж у всякій справі Блазе, і в боротьбі з пристрастями і похотями нашими нехай укріпить нас. Так усадить в серця наші дух смирення і лагідності, Дух братолюбства, і дух терпіння і цнотливості, Дух ревнощів до слави Божої, яка в спасіння своє і ближніх добре піклування. Відверни від нас заступництвом твоїм праведний гнів Божий, і тако в світі та в побожності поживе в цьому віці, сподобилися причастя вічних благ у Царстві Господа в Спаса нашого Ісуса Христа, Якому належить честь і поклоніння, з безначальним Його Отцем і Пресвятим Духом, на віки століть.

Молитва до святого пророка Іллі про здоров'я

"Далеко за океаном острів стоїть, на цьому острові Ілля Пророк з Ангелами сидить. Посланці Божі стріли пускають, від мене, раба (и) Божого (ї) (ім’я), недуги відганяють. Амінь".

Молитва до святого пророка Іллі про допомогу

О, святий пророк Божий Ілля. Помолися за мене, раба (у) Божого (у) (ім’я), перед Господом Богом, щоб простив Він гріхи, мною вчинені, і позбавив мене від мyк на землі і на Сyді стpaшному. Підношу я молитву тобі і прошу про допомогу в справі всякій і в боротьбі зі спокусами грішними. Допоможи знайти спокій та захисти мене від зла і недоброзичливців. Поклоняюся я тобі і Царю Небесному, сподіваюся на допомогу твою. Амінь.

Молитва для грошей

"Ілля щедрий, розщедрився, достатком і багатством для мого роду. Є у мене п'ятак нерозмінний, нехай той п'ятак народить мені не одну десятку, твої десятки народять мені грошові статки. Злидні і невдачу Перун Громовержець забрав, а достаток і вдачу моєму роду пророк Ілля приволік".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Рада церков України підтримала заборону УПЦ МП.

  • Вас може зацікавити:

День янгола в серпні 2023: кого привітати і як назвати дитину за старим та новим стилем

Собор ПЦУ офіційно переніс дату Різдва Христового: які ще церковні свята змістяться у календарі

Як змінився календар свят в Україні з початку війни: інфографіка