RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Згадав вбивство батька? Кадиров відсунув від влади старшого сина після зустрічі з Путіним

Ватажок Чеченської республіки Рамзан Кадиров, який незабаром може повторити долю Жириновського, ще більше став зневажати старшого сина Ахмата Кадирова після його зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Читайте також: Міг зімітувати свою смерть: мольфар розповів нові подробиці про Рамзана Кадирова

Так, нещодавно Кадиров явно продемонстрував, що призначив старшого сина заступником першого міністра Чеченської республіки з фізкультури, спорту та молодіжної політики. Це було після 18-річчя Ахмата, коли Рамзан похвалив його за успіхи у "вибраній справі" на посаді голови чеченського молодіжного руху "Рух перших".

Визнання Рамзаном Кадировим нової посади старшого сина контрастує з недавніми похвалами та призначеннями решти дітей, включаючи призначення молодшого сина Адама на посаду у службі безпеки Чечні. Цю посаду сам Рамзан Кадиров обіймав перед тим, як стати ватажком республіки.

Аналітики зазначають, що складно точно назвати причину явного зневажливого ставлення Рамзана Кадирова до Ахмата. В ISW нагадали, що старший син бойовика зустрічався з президентом Путіним на початку березня поточного року. Саме тоді активно поширювалися чутки про погіршення здоров'я Рамзана, що викликало припущення, що у Росії, можливо, готувалися до того, щоб Ахмат замінив свого батька.

У цьому Рамзан Кадиров цілком міг побачити смертельну загрозу для себе, згадуючи, як ФСБ прибрали його батька, а його самого після цього призначили згодом керівником Чечні.

"Так само як Кадирова-старшого Кремль прибрав, вони (у Кремлі, - Апостроф.) можуть і молодшого прибрати. У будь-який момент можуть просто зробити кадрові перестановки..... Кадировська вертикаль тримається тільки через Путіна. Усередині їхньої ієрархії дуже серйозні проблеми, вони один одного ненавидять" , - розповів про ситуацію ворог Кадирова Тумсо Абдурахманов.

Ахмат Кадиров із бійцями, які перейшли на бік Росії у війні з Ічкерією

Кадиров-старший, батько Кадирова, загинув під час теракту на стадіоні у місті Грозний. За словами Абдурахманова, у Грозному немає взагалі жодних сумнівів, що саме Кремль прибрав Кадирова.

"Я думаю, що Кадиров чудово це знає. Кадиров не просто так опинився у момент вибуху в Москві і за півгодини вже був у Кремлі у спортивній формі", - розповів Тумсо Абдурахман.

Вас також може зацікавити :

Хто може його замінити – невідомо: чеченський опозиціонер про отруєння та майбутнє Кадирова

Імперію рватимуть на шматки: чого чекати у Чечні після смерті Кадирова

Кадиров дуже поганий? Син головного тиктокера Чечні підігрів чутки про стан батька