RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Понад 100 особин: де в Україні знайшли найбільше стадо бізонів

У Львівській області зафіксовано найбільшу популяцію бізонів в Україні. За нещодавніми підрахунками лісівників, їх налічується 114.

Про це повідомляє ДП "Ліси України".

Читайте також: На Полтавщині влаштували трансляцію "хоум-відео" з гнізда лелек: думки українців розділилися

Поселення зубрів базується на території Бродівського лісфонду Карпатського лісового офісу. Більшість із них - біловежського підвиду, який вважається найбільшим за лінійними та ваговими показниками серед усього роду Bison. Дикі зубри завезені у Львівську область ще у 1980-х роках із Литви у чисельності 12 особин. За нещодавніми підрахунками лісівників, їх налічується вже 114.

Зубри успішно пристосувалися до інтенсивної лісогосподарської та сільськогосподарської діяльності. Лісові площі такого типу дозволяють тваринам співіснувати у відносній рівновазі у нових природних ландшафтах, але вони досить обмежені у сучасних умовах. Диким зубрам зручно та краще використовувати пасовища сільськогосподарських угідь, проте тут є певні нюанси: існуюче поголів'я зубрів завдає місцевим мешканцям чимало шкоди.

"На сьогоднішній день, в Україні налічується близько пів тисячі особин зубра. Виконання плану дій зі збереження тварин допоможе збільшити його чисельність на території України" , - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф", що в Києві небайдужі громадяни разом із поліцією перекрили рух транспорту, коли допомагали перейти дорогу качці з каченятами на Поштовій площі.

  • Вас також може зацікавити:

Дивом вижила під завалами: історія собаки, яка втратила господарів після удару по Львову

Це може вбити вашого улюбленця: що в жодному разі не можна давати собакам

У Чорнобильському заповіднику показали, як відродилася природа через 37 років після катастрофи на ЧАЕС. Відео