RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ворожіння на долю, нареченого та дітей: як дізнатися майбутнє в ніч на Різдво

Традиційно, ворожіння на Різдво - це захопливий ритуал, до якого потрібно підготуватися. Адже вважається, що в цей період на наші запитання відповідають ангели.

"Апостроф" розповідає, які є ворожіння та ритуали для цього містичного часу.

Читайте також: Чи відпочиватимуть українці на Новий рік і Різдво: скільки буде вихідних

Ворожіння на нареченого перед сном

Кажуть, що якщо дівчина перед сном покладе собі під подушку ножиці та хліб, то їй насниться майбутній чоловік.

Ворожіння на Різдво на нареченого

Вам знадобиться миска з водою та невелика дерев'яна паличка. Перед сном покладіть паличку у воду, поставте під ліжко і промовте: "Наречений, прийди мене через місток перевести". Хто прийде вночі, той і буде коханим.

Ворожіння на нареченого на черевиках

Це ворожіння на те, чи вийде дівчина заміж наступного року. Для ворожіння дівчини на Святвечір виходять у двір, знімають лівий черевик і по черзі кидають його у ворота. А далі дивляться, яким чином впаде їхній черевик на землю. Якщо носком до воріт, то дівчина ще не скоро вийде заміж, якщо в будь-яку іншу сторону, то незабаром у її житті з'явиться чоловік.

Ворожіння на ім'я нареченого

Вранці на Різдво потрібно вийти у двір та пройтися вулицею. У першого чоловіка, який зустрінеться, потрібно запитати ім'я - таке ж буде у майбутнього чоловіка.

Ворожіння на характер нареченого

Для цього ворожіння потрібні 4 склянки з водою. У першу склянку покладіть ложку меду, на другий - накапайте сік лимона, на третю - половину ложки солі, а четвертий - трохи вина. Після цього потрібно поставити їх на тацю, інша людина повинна їх переставити і накрити кожну склянку хусткою так, щоб ви не знали, де яка склянка стоїть. Після цього покрутіть тацю, виберіть склянку і зробіть ковток. Якщо випав:

  • Склянка з медом - ваш чоловік буде добрим та веселим.
  • Склянка із сіллю - у житті з чоловіком буде чимало сліз.
  • Склянка з лимонною кислотою - заміж не скоро.
  • Склянка з вином - чоловік занадто багато питиме.

Ворожіння на яблуках

Після різдвяної вечері візьміть яблука і розріжте їх навпіл. Якщо всередині виявляється зірочка правильної форми з кісточок, то наступний рік буде щасливим.

Ворожіння на нитках

Знадобляться три нитки чорного, білого та червоного кольорів та три голки. Потрібно просмикнути кожну нитку в голку і попросити помічника обережно просмикнути голки з нитками в одяг на спині так, щоб ви не бачили в якій послідовності нитки розташовані. Через час витягніть кожну нитку і подивіться на її колір: червона - ви вийдете заміж і народите дитину, біла - ще не скоро заміж, чорна - вам час робити кар'єру, адже особисті стосунки радості не принесуть

Ворожіння на гроші

Підготуйте грошові банкноти різного номіналу. Поверніть у трубочки і покладіть у мішок. У ніч на Різдво навмання витягніть один зі згортків. Розгорніть купюру і подивіться на номінал: що він вищий, то вдалим матеріально буде для вас рік.

Ворожіння з кішкою

Загадайте бажання і покличте кішку. Якщо вона переступить поріг кімнати лівою лапою, бажання здійсниться. Якщо правою - не судилося.

Ворожіння з кільцем

Для цього ворожіння знадобиться сімейне кільце, нитка та тарілка. На дно тарілки потрібно налити воду, крізь кільце пропустити нитку. Тепер за нитку підняти обручку над водою і легкого качати. Починайте ставити запитання і дивіться, як гойдається кільце: якщо рух паралельно вам, то відповідь позитивна, а якщо перпендикулярна вам, то негативна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у 2023 році українці святкуватимуть Різдво Христове 25 грудня, згідно з новоюліанським календарем.

  • Вас також може зацікавити:

Різдво по фен-шуй: де поставити і як правильно прикрасити ялинку

Церковний календар на грудень: повний перелік свят

Новий календар ПЦУ: усі дати православних свят на 2024 рік