RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На Львівщині депутатам вручили повістки: відео

У Червонограді Львівської області міськрада запросила військових на церемонію вручення посмертного ордена одному із загиблих бійців на війні, а вони вручили депутатам повістки.

Про це розповів депутат Червоноградської райради та громадський активіст Олександр Клімов у мережі.

Читайте також: Створення е-реєстру військовозобов'язаних: що треба знати водіям

Як зазначається, подія сталася 25 січня, під час засідання сесії Червоноградської міської ради. Представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручили повістки сімом депутатам у залі.

"Ми очікували військових, бо планували вручати посмертну нагороду орден "За мужність" рідним полеглого Героя Андрія Жигайла. Проте під час чергового засідання сесії зайшли працівники ТЦК та взяли слово. Вони мали намір вручити 10 повісток, проте вручили 7, бо троє депутатів були відсутні. Депутати, що були відсутні – Віталій Гаманюк, Віталій Риндик та Григорій Шевчук. З врученням повісток це перший візит ТЦК на сесію ради. Хочемо зазначити, що зараз в лавах ЗСУ служить секретар Червоноградської міської ради Олександр Грасуло", – уточнили у пресслужбі міськради.

Повістки отримали: Андрій Войтович, Володимир Кашуба, Іван Кудрик, Михайло Лапець, Петро Остапюк, Мирослав Пущик, Олег Шеремета.

Також депутат опублікував відеокадри, де працівники ТЦК заявили, що той, хто відмовиться отримати повістку, має підписати акт відмови, проте таких не знайшлося.

На 26 січня депутатів запросили в ТЦК для уточнення даних та проходження військово-лікарської комісії.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні можуть дозволити мобілізацію зеків: що каже Мін'юст

Не повернувся з-за кордону - урізати в правах: в ЗСУ жорстко висловились про покарання ухилянтів

Чи можуть ТЦК затримувати людей і перевіряти документи: Лубінець відповів