RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Путінська "фетиш-дата": що готує Росія українцям 24 лютого

Українських громадян застерігають, що Росія у другу річницю повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2024 року, може завдати масованого удару, адже для неї це - "фетиш-дата".

Про це йдеться у статті військового експерта Олександра Коваленка.

Читайте також: Війська РФ активізувалися на Харківщині: в ISW проаналізували, чи зможе ворог наступати

На його думку, росіяни можуть завдати серйозного удару, щоб залякати та продемонструвати свої можливості. Психологія вбивць та маніяків нічого іншого не підкаже, окрім як організувати повторний ракетний удар по країні саме в цю дату.

"Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення чи одразу після неї або безпосередньо 24 лютого можливий масований обстріл України... Масований обстріл цілком можливий, тому що в них є прив’язка до дат - фетишизм", - наголосив він.

Експерт припускає, що за найоптимістичнішими підрахунками у РФ є до 150 крилатих ракет типу Х-55/101/555. Також залишається фактично недоторканним боєкомплект "Калібрів" - крилатих ракет морського базування (300 одиниць). Чорноморський флот РФ має потенціал для терористичних ударів.

"І ця компонента найбільш небезпечна зараз, оскільки Чорноморська флотилія РФ, попри втечу з Севастополя в Новоросійськ, зберігає потенціал для терористичних ударів", - вважає оглядач.

Окрім того, Росія може влаштувати масований наліт "шахедів". Тобто РФ має всі можливості для масованого удару по Україні.

Про те що, ворог може скористатися нагодою та "відзначити" 24 лютого черговими агресивними діями вважає також керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Він теж схиляється до думки, що росіяни з особливою увагою ставляться до символічних дат. Сама природа противника не дозволить проігнорувати другу річницю початку війни.

"Росія накопичує значну кількість ракет. Загалом завжди варто пам'ятати, що до всіх наших річниць, всіх знаменних дат ворог завжди буде намагатися влаштувати в Україні черговий ракетний удар чи авіаудар. Проте нас це вже не лякає", - попередив він.

Натомість у Збройних Силах України, зокрема Повітряних Силах, наголосили, що готові до провокацій противника. Стверджують, що в росіян немає жодної зброї, якою б можна було здивувати чи залякати.

У зв'язку з цим у деяких українських школах діти певний час навчатимуться в дистанційному форматі. Так, зокрема Полтавська міська рада звернулася з рекомендацією працювати школам онлайн.

"Заклади дошкільної освіти працюватимуть за потребою. Після опитування батьків визначаться з режимом роботи та кількістю груп, необхідних для прийому дітей. Остаточне рішення про форму навчання ухвалюють керівники навчальних закладів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 23 лютого російські окупанти знову атакували українські міста. Під вогонь потрапили Одеса та Дніпро.

  • Вас також може зацікавити:

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні

Росія готується до нападу на НАТО? Що говорять у Німеччині та оточенні Путіна

"Готуйте оборону": США попередили Україну про підступні плани росіян