RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ворог наступає на всій ділянці фронту від Роботиного до Вербового: військовий розповів про пекельні бої

Російські війська продовжують активно тиснути по всій лінії фронту від Вербового до Роботиного. Наразі ворог застосовує дзеркальну стратегію українських військ, попередньо врахувавши результати боїв за Авдіївку.

Про ситуацію на цьому напрямку в прямому етері Київ24 повідомив боєць легіону "Свобода" Костянтин Денисов.

Читайте також: Коли Україна зможе розпочати контрнаступ: британський генерал дав прогноз

Він зауважив наступне:

"На всій ділянці від Вербового до Роботиного ворог наступає, під прикриттям артилерії. У них повна перевага в артилерії, вони молотять з усього, що в них є".

Денисов додає, що ворожа авіація постійно б'є по українських тилах і шляхах постачання. Паралельно з цим штурмова піхота у взаємодії зі спецпризначенцями входять в атаки, "...намагаються вибити наших побратимів з опорних пунктів, зайняти якісь позиції".

Боєць легіону "Свобода" помітив, що зараз противник використовує дзеркальну стратегію, якою послуговувались українські військові під час другої половини 2023 року:

"Тоді ми їх проштовхували у сіру зону та вздовж лінії фронту, а зараз вони те ж саме роблять за допомогою постійних піхотних атак під прикриттям бронетехніки ну і, звісно, під прикриттям артилерії",

Денисов зауважує, що окупанти частково врахували результати боїв за Авдіївку "і зараз використовують цю саму ж тактику на Запорізькому напрямку".

До складових цієї тактики ворога належать "постійне авіаційне бомбардування і плюс атака на декількох напрямках малими піхотними групами на бронетехніці".

Варто нагадати, що лише за минулу добу, 27 лютого, Сили оборони на Оріхівському напрямку відбили 8 атак противника в районах населених пунктів Малинівка та Роботине Запорізької області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли оновлені дані про втрати РФ у війні.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні роблять потужні дрони-камікадзе, бомбери та FPV для ЗСУ – як долучитися

Умєров має взяти під контроль харчові закупівлі: за забезпечення ЗСУ відповідає міністр, а не Жумаділов – полковник запасу

Вже закидують бомбами: командир екіпажу БПЛА розповів про наступну після Авдіївки ціль росіян