RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

День особливої магічної сили: що треба зробити 29 лютого, щоб захиститися від невдач

29 лютого вважається особливо потужною та магічною датою. В цей день наші предки відзначали день Кащея-Чорнобога, особливо потужного божества.

Далі "Апостроф", посилаючись на матеріал УНІАН, розповість, що варто зробити, щоб Чорнобог не сповнив ваш день негативом.

Читайте також: Коли святкуватимуть Великдень у 2024 році: названо точну дату

Свято Кащея-Чорнобога

В цей день відзначається день біблійного Іоанна Касіана (Касьян). Проте на Русі в язичницьких повір’ях це ім’я трансформувалося на Кащей. Тому 29 лютого стали відзначати ще й день Кащея-Чорнобога, володаря підземного царства Нави.

Це особливе божество, що вважається нашими предками одним із найзліших і "темних", справжнім повелителем Темряви. Саме Кащей-Чорнобога є втіленням зла у житті.

На зображеннях він виглядає як людиноподібна істота, проте чорного кольору і з посрібленими вусами.

Слов'яни мали традицію приносити йому жертви, щоб важлива справа чи подія пройшла добре.

Що потрібно зробити 29 лютого

Для того, аби Чорнобог не наповнив ваш день негативними подіями та невдачами, найкраще взяти до рук сире куряче яйце та розчавити його в руці. Адже існує легенда, що вся життєва енергія Чорнобога була зосереджена в яйці, яке було створено ще на початку світу. Таким чином ви ніби знищите життя Чорнобога, щоб він не зіпсував наш день.

Що ще можна зробити 29 лютого

29 лютого вважається особливим днем, адже він виникає лише раз на чотири роки, додаючи в рік ще один день. Цей день часто асоціюється з різноманітними традиціями, повір'ями та магічними ритуалами, які мають на меті захист від негативу.

Тому в цей день краще провести невеличке прибирання. Вважається, що фізичне видалення бруду та безладу допомагає очистити простір від негативної енергії.

Варто також не забути про внутрішнє очищення. Тут можуть допомогти медитація. Проведіть час у спокої, медитуючи або візуалізуючи свої мрії та бажання. Уявіть, як у ваше життя приходить весна, наповнюючи вас світлом та теплом.

Раніше ми також розповідали про те, чому в Касіянів день краще не виходити з дому і що треба зробити.

  • Вас також може зацікавити:

Початок весни буде бурхливим: гороскоп на березень для всіх знаків Зодіаку

Новий церковний календар на 2024 рік: дати найбільших свят

А завтра – весна! Красиві привітання і листівки з останнім днем зими