RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Слово "бойкот" має документальне походження: історія жорстокого капітана Бойкота з Ірландії

Термін "бойкот" має цікаву історію походження, яка переплітається з важким становищем ірландських фермерів і репресивними діями однієї людини, проливаючи світло на силу колективних дій і лінгвістичну еволюцію.

Виникнення терміну "бойкот" досліджував Аncient origins.

Читайте також: Безцінний скарб: археологи показали нефритову маску, знайдену в гробниці короля майя

У матеріалі розповідається, що у 1880 році орендарі графства Мейо опинилися у владі капітана Бойкота, який служив агентом лорда Ерна, власника маєтку. Управління маєтком Бойкота відзначалося безжальними виселеннями, непомірно високою орендною платою та загальним ігноруванням потреб місцевих фермерів.

Зіткнувшись із тиранією капітана Бойкота, ірландські фермери розробили сміливу стратегію протистояння його несправедливим вимогам. На чолі з відомими членами Ірландської земельної ліги вони розпочали скоординовану кампанію ненасильницького опору, відмовляючись обробляти його землю, торгувати з ним або надавати йому будь-які послуги, включаючи обслуговування його в місцевих магазинах або обробку землі. .

Ідея виникла в промові ірландського націоналіста Чарльза Стюарта Парнелла, який закликав робітників покарати несправедливих земельних агентів, «ізолювавши його від решти країни, ніби він був прокаженим». Ці організовані зусилля фактично ізолювали Бойкота від громади, унеможливлюючи його виконання своїх обов’язків.

Ця колективна акція набула відгуку далеко за межами графства Мейо, привернувши увагу ЗМІ до інноваційних методів протесту, розроблених ірландськими фермерами. Однойменний термін швидко увійшов у суспільну свідомість, журналісти та коментатори винайшли термін «бойкот» для опису цієї форми соціального та економічного остракізму.

Раніше ми розповідали, що в Ірландії тіло людини пролежало в болоті понад 2000 років.

Вас може зацікавити:

Загадка королівських гробниць у Греції розкрита: там похована родина легендарного царя

Найдавніший рунічний напис в історії країни: у Данії знайшли ніж, якому 2 тисячі років, фото

В Єгипті археологи знайшли мумії з золотими язиками: що вони символізують