RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

10-та річниця кремлівського шабашу в Криму: хронологія подій, що змінили все

У понеділок, 18 березня - десята річниця анексії РФ українського Криму. Саме 18 березня 2014 року, за поданням президента РФ Володимира Путіна, російські законодавчі органи затверджують окупацію півострову, а його мешканців оголошують громадянами Російської Федерації.

Хронологію подій оприлюднила прокуратура Республіки Крим.

Читайте також: 10 років тому Путін формально анексував Крим: як це відбувалось

20 лютого 2014 року офіційно зафіксований в українському законодавстві початок тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя.

Вже 23 лютого 2014 року у Севастополі відбувся мітинг під російськими прапорами та гаслами. Довкола міста споруджуються блокпости для контролю руху на дорогах, що ведуть до міста.

24 лютого 2014 року кораблі ВМФ РФ прийняли на борт в Новоросійську "зелених чоловічків", бойову техніку та взяли курс на Севастополь.

26 лютого 2014 року так званий мер Севастополя Олексій Чалий видає перший наказ про створення муніципального підрозділу міліції "Беркут".

Керівництво ВР Криму збирає сесію для протягнення рішення щодо референдуму про статус Криму. В той же час Меджліс кримськотатарського народу скликає мітинг на підтримку територіальної цілісності України.

27 лютого адміністративні будівлі Верховної Ради та Ради міністрів Автономної Республіки Крим захоплюють ЗС РФ та встановлюють над ними прапор Російської Федерації. Депутати кримського парламенту проголосували за проведення так званого "референдуму про статус Криму". Цього ж дня підрозділи ЗС РФ блокують українські військові частини й об’єкти на півострові, аеропорти Сімферополь і Бельбек, а також сухопутні в’їзди до Криму з Херсонської області.

1 березня 2014 року Володимир Путін направив до Ради Федерації пропозицію про введення російських військ на територію України у Крим. Обидві палати Державної думи РФ проголосували за введення російських військ.

6 березня кримський парламент ухвалює незаконну постанову щодо проведення "загальнокримського референдуму".

11 березня парламент АР Крим ухвалює незаконну постанову "Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим і міста Севастополя".

14 березня Конституційний Суд України визнає неконституційною постанову Верховної Ради АР Крим щодо проведення референдуму.

16 березня Верховна Рада України ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим VI скликання. РФ проводить незаконний референдум.

17 березня 2014 нелігітимний кримський парламент ухвалив постанову "Про незалежність Криму".

18 березня 2014 року між РФ в особі президента РФ Володимира Путіна та представниками окупаційної влади – Сергієм Аксеновим, Володимиром Константиновим та Олексієм Чалим підписано так званий "Договір про входження території Республіки Крим та м. Севастополя до складу Російської Федерації".

Більшість країн світу не визнали результатів так званого "референдуму" і запровадили санкції проти російського бізнесу та чиновників. Генеральна Асамблея ООН, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Ради Європи та інші міжнародні організації також підтримали територіальну цілісність України та засудили окупацію Криму Росією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишній президент Росії Дмитро Медведєв пригрозив застосуванням ядерної зброї, якщо Україна повернеться до кордонів 1991 року.

  • Вас також може зацікавити:

Україну готують до переговорів: хто може стати гарантами миру та як доведеться домовлятися

Знищити Україну та її історію: Медведєв видав "наполеонівські" плани Кремля

"Готуємось до будь-яких сценаріїв": у ДПСУ відповіли з приводу нового вторгнення росіян