RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Допомога Україні "зависла": чи вистачить грошей на лікування поранених

Затримка із західною допомогою не позначилася на ситуації як із забезпеченням військових госпіталів та цивільних медичних закладів, так і наданні необхідної допомоги пораненим бійцям.

Про це заявив виконувач обов'язків головного лікаря Київської міської клінічної лікарні №10, колишній військовий хірург Данило Михайлов в інтерв'ю "Апострофу".

Вас може зацікавити: Поки поранені мучаться у чергах: у Києві ВЛК працювали неповний день і затягували огляди

"Я не бачу погіршення забезпечення лікувальних закладів. Забезпечення медичними препаратами, видатки операції, лікування, реабілітацію – всі ці статті захищені бюджетом. Фінансування, яке йде на лікарні, надходить у повному обсязі. Більшість – відповідно до виконання умов за контрактами з НСЗУ. У шпиталів інші джерела фінансування, але погіршення щодо забезпечення, наскільки я знаю, немає", - зазначив він.

Як розповів в.о.головлікаря, усі цивільні лікувальні установи України мають укладені з НСЗУ контракти на надання медичних послуг за програмою медичних гарантій. Нацслужба здоров'я з бюджету отримує гроші згідно з сформованим раніше фінансовим планом на рік. Відповідно до умов контрактів та їх виконання, протягом року НСЗУ виплачує лікарні гроші. Система працює справно, гроші виплачуються повним обсягом і вчасно.

За словами Михайлова, грошей, які виділяються, вистачає на поточну діяльність – забезпечення медикаментами, розхідниками, зарплата працівникам, оплата комуналки. Але із закупівлями дорогого обладнання та капітальними ремонтами медичних закладів вже бувають проблеми. Коштів на це вистачає не завжди та не всім.

Читайте повний текст інтерв'ю Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург.

Вас також може зацікавити:

Вимога хабарів та інші проблеми: у Києві розпочинають масштабні перевірки ВВК

Скандал із правом на материнство вдів військових: чому обурилися українці і як відреагували у МОЗ

В Україні можуть зникнути групи інвалідності: що планує МОЗ