RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Боєць ЗСУ поскаржився на тиск командирів: реакція Міноборони вразила всіх

У Міністерстві оборони відреагували на ситуацію зі скаргою бійця 25-го окремого стрілецького батальйону 54-ї окремої мотострілецької бригади ЗСУ.

Про ситуацію повідомляє видання ZN.UA.

Читайте також: "Не існує демобілізації під час війни": Зеленський відповів на резонансне питання

Як зазначається, боєць Андрій Васьків поскаржився на командування, заявивши, що бійців саджають до "виховних хат", відбирають телефони та примушують працювати. Таким чином, звинуватив у бездіяльності та порушенні професійної етики.

Йшлося про начальника батальйону Олександра Крикунова і його заступників, зокрема замполіта Андрія Федосова, заступника з озброєння Сергія Клебанського і начальника штабу Володимира Литвинчука.

Також згадав про недоліки в організації бойових позицій, обмеженість у наданні бойових завдань, відсутність реагування на скарги з приводу стану здоров'я і системного порушення честі та гідності військових.

Розповів, що його посадили в підвал - так звану "виховну хату", позбавили можливості зв'язку, змусили працювати вдень, закривши у підвалі на ніч.

У Міністерстві оборони на інформзапит заявили, що отримали 11 скарг на дії керівництва 25-го окремого стрілецького батальйону (з 28 січня до 5 лютого 2024-го). Усі звернення передали на розгляд до Генштабу ЗСУ.

У відповіді також йшлося, що все було не так, як описано, а бійця посадили у підвал через повітряну тривогу, коли військовим було рекомендовано перебувати в безпечних місцях через загрозу ракетного удару.

Раніше "Апостроф" писав, які правила звільнення з армії готують в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Частина військових отримала нові підстави для звільнення: що це означає і кого торкнеться

В Україні розширили можливості для демобілізації: про що йдеться у підписаному Зеленським законі

Забути про демобілізацію: службовців за контрактом можуть відпустити додому лише з кількох причин