RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Соратник Зеленського по "Кварталу" Шефір відзначився скандальними заявами про дружбу з Росією

Ексбізнес-партнер українського президента Володимира Зеленського по "Студії Квартал-95" Борис Шефір заявив про любов до російської культури, ностальгію за СРСР та виступив за дружбу з Росією.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Читайте також: СБУ затримала агітаторів, які поширювали фейкові відео від ЗСУ і вихваляли Путіна, фото

Зокрема, повідомив, що вважає "дурістю" знесення памʼятників, присвячених російським письменникам. Також не до вподоби дії влади щодо російської мови, вважаючи їх неправильними. Висловив сподівання на "прекрасні відносини" з Росією, тільки-но вони "підлікуються від свого божевілля".

Окрім того, заявив, що Україна має дружити з Росією, а не з Європейським Союзом.

"Це було б прекрасно. Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з Росією, в тому числі... Слухайте, ми показали їм, як потрібно жити: взагалі-то, організували Радянський Союз і жили дружно 15 республік. Вони в нас це все взяли, організували Євросоюз. І тепер 24 країни живе прекрасно, і що? А ми від свого винаходу відмовилися. Все воно піде по спіралі", - додав він.

Щодо завершення війни заявив, що переможця не буде, а натомість буде домовленість, згідно з якою: "Доведеться нам поступитися, прийдеться їм від чогось відмовитися".

Пізніше "Радіо Свобода" опублікувала заяву PR-служби студії "Квартал 95, де брат Бориса, колишній радник президента Сергій Шефір написав, що не поділяє озвучену позицію. Також наголосив, що глава держави робить все задля перемоги над країною-агресоркою.

"Росія - країна-агресор і терорист, яка розв'язала війну проти нашої країни. Росія та персонально Путін мають понести відповідальність за злочини, скоєні проти українців. Україні потрібен мир. І формула цього світу чітко виражена Володимиром Зеленським. Його дії як президента України, які він робить для нашої перемоги, я підтримую як громадянин та друг", - йдеться у листі.

Він зауважив, що сам родом з Кривого Рогу і жив у російськомовному середовищі, однак все змінила війна. Це був особисто для нього "поворотний момент".

"Я став ще більше поважати українську мову, а також нашу культуру та історію. Але наш історичний вибір, куди нам йти. Іти тільки до Європейського союзу та НАТО. Жодних інших альтернатив немає. Я мав честь працювати в команді президента Зеленського, перебувати з ним в Україні всі ці роки після повномасштабного вторгнення і вірю, що наша країна переможе у цій війні. Робитиму все, що можу для цієї перемоги", - повідомив він.

Борис Шефір у минулому був бізнес-партнером Зеленського. Вони всі разом на початку 2000-х заснували "Студію Квартал-95".

Зараз він проживає у Німеччині й повертатися в Україну до закінчення війни не має наміру.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російську агентку, яка наводила російські ракети на Харків.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль звинуватив Україну у теракті в Крокусі: з’явилась реакція СБУ

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео