RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

В Китаї створили собаку-вбивцю: механізм відпрацювали на полі бою в Україні. Відео

У Китаї створили собак-роботів, що можуть суттєво допомогти на полі бою – "найкращі друзі людини" стали своєрідною електронною машиною для вбивств.

Про це пише "CNN".

Так, собака-робот має гвинтівку на спині, а керувати ним можна віддалено за допомогою спеціального джойстика. Робот може ходити, стрибати, лягати та рухатися.

"Він може служити новим членом наших міських бойових операцій, замінюючи наших (людських) членів для проведення розвідки, ідентифікації (ворога) і завдання удару по цілі", - зауважив солдат Чен Вей в опублікованому відеоролику.

Читайте також: Армія Ізраїлю вперше застосувала морський аналог "Залізного куполу". Фото і відео

Варто зазначити, що використання роботизованих собак і невеликих безпілотників у військових операціях є досить розповсюдженою практикою. Зокрема на одному із відео, знятому камерами відеоспостереження, можна побачити собак, оснащених зброєю, на тренуваннях, які проводилися у Китаї у листопаді минулого року. Участь у тренуваннях взяли військові з Китаю, Камбоджі, Лаосу, Малайзії, Таїланду і В'єтнаму.

Зокрема, собак-роботів використовували військові США у 2020 році, як одну з ланок своєї передової системи управління боєм (ABMS), яка передбачає залучення штучного інтелекту та швидкого аналізу даних для виявлення і протидії загрозам американським військовим об'єктам.

Про надзвичайні можливості "смертоносних" безпілотників на полі бою говорять й в Україні. Вони є чудовим інструментом, який дозволяє арміям з невеликим оборонним бюджетом "конкурувати зі значно краще озброєними і профінансованими ворогами".

Раніше ми писали, що ШІ відповів на питання про терміни закінчення війни в Україні.

  • Вас може зацікавити:

Лінія в 10 км, де не буде нічого живого: військовий розповів про наслідки війни дронів