RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Військовий облік 25-річних: чи можуть вручити повістку

Відповідно до закону України про мобілізацію, вік для мобілізації знижений до 25 років. Це означає, що чоловіки не можуть бути мобілізовані до цього віку, але все ж таки такі випадки трапляються.

Про це пише видання РБК-Україна.

Читайте також: Навантаження не дуже велике? Яка ситуація з чергами до ТЦК

"Військовозобов'язана особа з 18 до 25 років зобов'язана стати на військовий облік за місцем проживання чи перебування", - каже експертка.

Для осіб, які не досягли 25-річного віку, військово-обліковим документом буде так зване приписне, а не військовий квиток.

За словами експертки якщо конкретний військовозобов'язаний є офіцером запасу, його можуть мобілізувати, навіть якщо йому немає 25 років. Якщо людина є цивільною, то в такому випадку вручення повістки відбувається лише для оновлення військово-облікових даних.

Якщо таку особу все-таки намагаються мобілізувати, варто йти до суду. Такі дії є незаконними.

Раніше "Апостроф" писав про те скільки в'язнів вже пішло воювати.

  • Вас може зацікавити:

"Ваш військовий квиток не дійсний": адвокати розкрили нову проблему для чоловіків

17-річні юнаки мають повернутися з-за кордону в Україну: що на них чекає

Додаток "Резерв+" не врятує: військовозобов'язаним загрожують штрафи від 17 тисяч

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.