RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Три сильні молитви, які треба читати на Вознесіння Господнє

Цьогоріч православні християни святкують Вознесіння Господнє 13 червня, оскільки Великдень припав на 5 травня. Вважається одним з дванадцяти головних свят. У цей день варто сходити до храму та помолитися, але за відсутності такої можливості можна звернутися до Господа в молитві і вдома.

"Апостроф" публікує потужні молитви, які потрібно читати на Вознесіння Господнє.

Читайте також: Коли Трійця в 2024 році: чи зміниться дата Зелених свят за новим календарем

Молитви на Вознесіння Христове

Молитися у Вознесіння бажано перед іконою Ісуса, запаливши свічку. З давніх часів українці вірили, що в цей день можна просити про найпотаємніші бажання. Вони обов'язково здійсняться, якщо молитися з чистими та добрими помислами.

****
"Господи Ісусе Христе, Боже наш, що зійшов із Небесних висот спасіння нашого заради нас духовною радістю у святі й пресвітлі дні Воскресіння Твого, і поки що після звершення земного служіння Твого від нас на небо зі славою праворуч Бога й Отця! У цей ясний і весь світлий день Божественного на небеса сходження Твого земля святкує й радіє, радіє й небо Вознесінням днесь Творця тварюки, люди вихваляють невпинно, бачачи піднесене й занепале єство своє на Твоє, Спасе, здіймемо і на небеса кажучи: Хто то такий, що прийшов у славі, сильний у бою, Сей воістину Цар Слави?! Сподоби і нам немічним, земна ще мудрствующая і плотоугодництво творити невпинні, схід Твій на небо страшний помишляю ще й проголошуючи, плотська і життєва відкласти піклування і з Апостолами Твоїми на небо нині зразки всім серцем своїм і всіма помилковими своїми, згадуючи, бо там на небі гору перебування наше є, тут же на землі ми мандрівники і приходьки, що відійшли з дому батька в країну далеко гріха. Тому старанно просимо Тебе, преславним Вознесінням Твоїм, Господи, оживи нашу совість, її ж треба ніщо є у світі, виведи нас із полону цього гріховної плоті та світу і сотвори нас нагірно мудрствувати, а не земно, бо й не до того собі догоджати будемо та жити, а Тобі, Господи, Богові нашому, служити будемо та працюватимемо, доки, зрекшись плоті й пройшовши беззахисно повітряні митарства, досягнемо небесних панів Твоїх, а там, що по правицю величі Твоєї, з Архангелами й Ангелами та всіма святими прославляти будемо Вселенське ім'я Твоє з Безначальним твоїм Отцем, і Пресвятим, і Єдиносущністю, і Животворящим твоїм Духом, нині й повсякчас, і на віки віків. Амінь".

***

"Боже, Твій Син сьогодні на очах апостолів вознісся на небо. Зроби, щоб ми, згідно з обітницею, удостоїлися Його присутності з нами на землі та життя вічного з Ним у небі. Який з тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Боже, на віки віків. Амінь".

***

"Всемогутній Боже, Син Твій Єдинородний, наш Господь Ісус Христос, вознісся на небеса. Дай, щоб ми також возносилися в серці й розумі та постійно перебували там із Ним, Господом, Який живе і царює з Тобою і Святим Духом, один Бог, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь".

Раніше "Апостроф" публікував календар свят та вихідних у червні.

  • Вас також може зацікавити:

Русальний тиждень 2024: дата початку і головні заборони

Церковні свята у червні 2024: на які дати випадають великі свята

Захист небес: найсильніші молитви від ворогів, злих людей та ненависті