RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Поліцію звинуватили в незаконному закритті справи за фактом захоплення "Амстора"

Постанова про закриття кримінального провадження у справі про рейдерське захоплення мережі супермаркетів "Амстор" є незаконною і необґрунтованою.

Про це у своєму зверненні на ім'я в.о. генерального прокурора України Юрія Севрука заявив адвокат Сергій Маляренко, представник приватної компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED", ТОВ "Гратант", ТОВ ДРВТО "Донецькпромресурси", які є потерпілими у справі про рейдерське захоплення Групи компаній "Амстор", передає Цензор.нет.

За даними ЗМІ, 21.04.2016 р. Оболонське управління Головного управління Національної поліції у м. Києві винесло рішення про закриття кримінального провадження у справі про захоплення мережі супермаркетів "Амстор" за відсутністю складу злочину. Рішення про закриття провадження прийняв старший слідчий Ушканенко Е.О.

Водночас Сергій Маляренко вказує, що в рамках цього кримінального провадження слідчий Ушканенко Е.О. не виконав низку ключових процесуальних дій, наприклад ухвалу Печерського районного суду м. Києва (суддя Ю. Фаркош) про допит осіб в якості свідків у кримінальному провадженні. Також він проігнорував більшість слідчих дій, про які клопотали адвокати потерпілих і на проведенні яких наполягала Генеральна прокуратура України в письмових інструкціях.

За словами Маляренко С., викладені ним факти свідчать, що постанову про закриття кримінального провадження у справі про рейдерське захоплення мережі супермаркетів "Амстор", яку виніс старший слідчий Ушканенко Е.О., прийнято передчасно, без всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, без проведення всіх необхідних слідчих дій. А це у свою чергу свідчить про вчинення старшим слідчим Ушканенком Е.О. кримінальних злочинів, передбачених ст. 367 ч. 2, 382 ч. 2 КК України, а саме: невиконання посадовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, та умисне невиконання службовою особою рішення суду, що набуло законної сили, - за цим фактом подано відповідну заяву до Генеральної прокуратури України.

За словами адвоката, нинішня спроба закрити виробництво - не перша. У січні 2015 року справу вже намагалися закрити рішенням прокурора Донецької області. Однак Віктор Шокін, який займав на той момент посаду заступника генпрокурора, скасував незаконне рішення і визначив органом розслідування Головне слідче управління МВС України. У листопаді 2015 року за рішенням в.о. генерального прокурора України Юрія Севрука кримінальне провадження було перенаправлено до ГУ Національної поліції у м. Києві.

"Нині, з нез'ясовних причин, справа опинилася в Оболонському районі Києва. Статті 206-2 і 206 розслідуються за місцем вчинення злочину, тому було б логічно, якби вона розслідувалася в Маріуполі або Дніпропетровську. Враховуючи наведені факти, можна зробити висновок, що правоохоронці Оболонського району можуть приймати рішення на користь "Смарт-Холдингу", і саме з цієї причини справа розслідується саме тут", - наголошується в матеріалі.

На думку Сергія Маляренка, рішення правоохоронних органів про закриття кримінального провадження за фактом рейдерського захоплення ГК "Амстор" свідчить про те, що Вадим Новинський продовжує використовувати практику підкупу суддів, силовиків та інших держслужбовців для забезпечення прийняття правильного для нього рішення.

"У ніч з 31 грудня 2014 року на 1 січня 2015 року група осіб, підконтрольних народному депутату від "Опозиційного блоку", бізнесменові Вадиму Новинському, захопила мережу супермаркет "Амстор". Крім безпосередньо силового захоплення підприємства, Новинський використовував схему з підробкою документів, що підтверджено рішеннями судів: реєстратори внесли до реєстру дані про нових власників Групи компаній "Амстор", зміну юридичних адрес, директорів підприємств", - наголошується в матеріалі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: