RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Сильні обстріл на Донбасі викликали катастрофічну ситуацію з водою: з'явилися свіжі дані

Серйозне загострення воєнних дій на лінії розмежування сторін на Донбасі стало причиною припинення постачання води з каналу Сіверський Донець на п'ять фільтрувальних станцій в Донецькій області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Вода Донбасу припинила подачу води з каналу Сіверський Донець-Донбас на 5 фільтрувальних станцій – Червоноармійську, Великонанадольськую, дві Маріупольські та Донецьку", - написав Жебрівський.

При цьому він зазначив, що Маріуполь буде забезпечуватися водою, так як на фільтрувальну станцію буде подаватися вода зі Старокримського водосховища. У решті станцій немає резервних каналів постачання води. Тому на Червоноармійську і Великоанадольскую фільтрувальні станції повністю припинені поставки.

Також Жебрівський додав, що станом на 10 годину дня поруч з насосною станцією №1 в районі Мар'їнки нарахували близько 40 вибухів.

"За оперативною інформацією, бойові дії тривають, обладнання станції не працює, можливості евакуювати людей поки немає", - зазначив глава Донецької ОВЦА.

Зазначимо, під обстріл на Донбасі досить часто потрапляють об'єкти життєзабезпечення мирних громадян. Так, через обстріли бойовиків жителі Авдіївки взимку довгий час залишалися без електро-, тепло - і водопостачання.

Раніше в штабі АТО повідомили про різке посилення інтенсивності обстрілів на Донбасі.