RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

З'явилися дані про секретну інформацію Міноборони, виявлену в журналіста Гужви

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили на флеш-накопичувачі, вилученому у головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони.

Про це йдеться в постанові суду від 27 липня.

Так, згідно з документом, слідчим відділом Головного управління СБУ в Києві та Київській області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому 27 червня по ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Відзначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що 22 червня співробітниками поліції під час проведення обшуку в офісному приміщенні редакції інтернет-видання "Страна.ua" вилучено флеш-накопичувач марки Kingston з написами "CN062806 5V 05360-307, А00LF", на якому зберігаються електронні документи з відомостями, які, можливо, представляють державну таємницю.

"У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що частина вищевказаних електронних документів з відомостями, що, можливо, становлять державну таємницю, зберігалися на ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150, які перебувають у володінні юридичної особи - Міністерство оборони України", - йдеться в судовому рішенні.

У зв'язку з цим СБУ звернулася до суду з клопотанням надати доступ до персональної електронно-обчислювальної машини, яка перебуває в Міноборони, з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150 для проведення їх експертного дослідження.

Представник міністерства заперечував проти задоволення клопотання, проте суд надав слідчим спецслужби доступ до вказаних жорстких дисків і ПЕОМ в будівлі Міноборони.

У свою чергу, Ігор Гужва заявив, що не знає, про яку секретну інформацію йдеться. Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву 27 червня випустили зі слідчого ізолятора.