RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Доведеться йти на поступки: в Україні розповіли про запасний план Путіна по миротворцях на Донбасі

Російська Федерація готується задіяти запасний план по Донбасу в тому випадку, якщо їй доведеться йти на поступки і буде інший варіант миротворчої операції.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Вони (Росія, - ред.) готові піти по шляху, по якому йшли в 2014 році - зображення громадянської непокори. Але якщо в 2014 році Путіну (президенту РФ, - ред.) для цього доводилося тягати автобусами тітушок (пам'ятаєте, було таке поняття "туристи Путіна"), які зображували масовку під час захоплення адміністративних будівель, то зараз набагато простіше", - зазначив він.

Тимчук додав, що зараз бойовики "ЛНР", "ДНР" та інші легко і просто зобразять багатотисячну акцію протесту для того, щоб заблокувати миротворців ООН.

"Тобто Кремль придумав такий собі запасний варіант, щоб спочатку, при спробі ввести миротворців не по тому плану, який вигідний Москві, відразу ж зірвати ці миротворчі операції. І це буде робитися за відомим методом Путіна - спереду жінки і діти, а ззаду бойовики", - сказав він.

Експерт додав, що саме це, швидше за все, Путін і намагався донести до ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

За словами Тимчука, ще влітку було зафіксовано кілька тренувань, які проходили, в тому числі, і в Донецьку, коли бойовики тренувалися протестувати проти введення миротворців на Донбас і так далі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін підготував суперплан по Донбасу - Дмитро Тимчук".