RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вбивство Вороненкова: друг загиблого зробив гучну заяву про майбутнє організатора

Російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, якого Генеральна прокуратура України (ГПУ) назвала фактичним замовником вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова,можуть екстрадувати в Україну або засудити в Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політик і друг загиблого Ілля Пономарьов.

"Росія ж у цій справі як раз наполягала на тому, що це (вбивство Вороненкова, - ред.) кримінальна тема. Зараз прокуратура України говорить, що безпосередніми організаторами були конкретні кримінальні люди. А якщо в Росії говорили, що це кримінал, так давайте ж посадимо кримінал. Якщо РФ на це не піде, то це все одно, що розпишеться в причетності своїх спецслужб", - зазначив він.

За словами Пономарьова, є можливість екстрадиції Тюріна або, як мінімум, його посадки на території Росії.

"Але, з огляду на те, що Тюрін спочатку громадянин Казахстану, то, я вважаю, можлива і екстрадиція, це не забороняється. Якби він був чисто російським громадянином, то одна справа. А так як його російське громадянство було йому надано пізніше, відповідно, якщо вимагати його екстрадиції як казахського громадянина, то він цілком може бути переданий Україні та постати тут перед судом", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Росія може видати Україні організатора вбивства Вороненкова - Ілля Пономарьов".