RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Спроба захоплення військової частини в Одесі: журналіст розкрив важливі деталі

Журналіст Юрій Бутусов у контексті конфліктної ситуації навколо військової частини А3571 в Одесі заявив, що у забудовника були необхідні документи для проведення робіт.

Про це він написав у своїй статті для "Цензор.НЕТ".

"28 липня 2017 року Державна архітектурно-будівельна інспекція видала ТОВ "Югтранс-термінал" дозвіл на виконання будівельних робіт № ІУ11 3172090214 за адресою Одеса, проспект Маршала Жукова, 2, для нового будівництва. 2 серпня Департамент муніципальної безпеки Одеської міськради видав ТОВ "Югтранс-Термінал" дозвіл №2209 для встановлення тимчасової огорожі на період проведення будівельних робіт поблизу супермаркету "CITI CENTER", терміном на один рік – 2 серпня 17-го по 2 серпня 18-го", - пише журналіст, посилаючись на джерело в поліції Одеської області.

Згідно з документами ДАБК, зазначив Бутусов, супермаркет отримував у тимчасове користування ділянку площею 20 ар, де повинна була розміщуватися будівельна техніка для зведення третьої черги супермаркету.

Журналіст заявляє, що про це нібито попередили військове командування, але ніяких дій щодо оскарження даного рішення військові не зробили.

Джерело в Військовій прокуратурі Одеської області говорить наступне:

"В чому суть конфлікту. Впритул до паркану військової частини примикає територія супермаркету "Сіті центр", і для того, щоб добудувати третю чергу супермаркету, їм потрібна була технологічна майданчик для будівельної техніки, площею 20 "соток", яка знаходилася прямо на місці забору військової частини. Сам аеродром "Одеса-Шкільний" згідно Генерального плану Одеси від 25 березня 2015 року визначається як зона житлової забудови. Аеродром військовими майже не використовувався, був по суті занедбаний, і влада Одеси почали видавати дозволи на забудову в тому районі згідно своїх планів. Таким чином з 2015-го року на території аеродрому перебувала в зоні конфлікту інтересів, і потребувала термінового правового врегулювання, щоб межі аеродрому і зона висотної забудови була обмежена на основі спеціальних рішень".

Джерело додає, що єдиним документом по виділенню землі під аеродром є рішення ради Міністрів УРСР від 1948 року. Межі ділянки нібито не були чітко позначені, а просто зазначалась необхідність виділення 300 гектарів землі під об'єкт. Тому, каже він, межі аеродрому визначалися не документами, а лише парканом.

"На даний момент нами порушено кримінальну справу тільки стосовно військовослужбовців військової частини А3571 за статтею 418 – за порушення статутних правил вартової служби. Нічим не можна виправдати, що караул аеродрому порушив статут і дозволив проникнути на територію військового об'єкта, не зробивши всі необхідні в даному випадку вимоги статуту – попереджувальний постріл, постріл на поразку у разі невиконання законних вимог", - підкреслило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", представники ЗСУ і поліції повідомили діаметрально протилежну інформацію щодо подій навколо військової частини в Одесі.