RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У РФ влучно висловилися про відсутність у росіян прав на Крим

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович заявив, що Російська Федерація не мала ніяких прав на український Крим.

Про це він розповів "Апострофу".

"А з приводу рішення кримчан, то тут абсолютно очевидна, безумовна чорно-біла картина того, що говорить закон. Крим, будучи територією української держави, живе за законами української держави, в тому числі за Конституцією України, яка не передбачає місцевих референдумів в яких-небудь частинах країни. Відповідно, будь-якого роду референдум може бути тільки всеукраїнським", - зазначив Рабинович.

За його словами, на цьому ж принципі можна не тільки наводити приклади різних давно вже набивших оскому аналогій з референдумами, наприклад, в Калінінграді, Татарстані, Чечні, Карелії і так далі.

"Можна, насправді, наводити приклади про те, що етнічні росіяни живуть в Канаді. Але це не дає їм права об'єднатися в якусь найбільш населену етнічними росіянами провінцію і вимагати проведення референдуму за відділення від Канади. Етнічні росіяни давно мають свою національну державу, яка називається Російська Федерація, незалежно від того, де вони проживають - в Канаді, Франції Австралії або Криму. Вони не мають права на створення своєї національної держави в цих країнах і частинах світу, тому що у них вже є своя етнічна окрема держава. Вони самовизначились", - додав фінансист.

Рабинович підкреслив, що право нації на самовизначення, навіть під егідою ООН, не має абсолютно ніякого стосунку до кримської проблеми, тому що ті, хто з етнічних росіян жили в Криму на кінець 2013 року, могли спокійно емігрувати в РФ.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Навіть в Кремлі визнають, що Крим - це Україна".