RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Названа сума компенсації, яку отримають звільнені з полону українські військові

Міністерство соціальної політики України запропонує Кабінету міністрів виділити кожному із звільнених в середу, 27 грудня, в рамках масштабного обміну полоненими заручників по 100 тис. гривень.

Про це заявив глава відомства Андрій Рева, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, виділення даних коштів передбачене проектом постанови уряду, який підготовлений Мінсоцполітики.

Крім того, Рева запевнив, що Кабінет міністрів має намір просити Верховну Раду розглянути проект закону про перерахунок пенсій військовослужбовцям невідкладно після його внесення.

"Ми сподіваємося його (законопроект, - ред.) подати найближчим часом і будемо просити Верховну Раду терміново його розглянути", - сказав міністр.

Він уточнив, що проведе зустріч з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим і представниками силових відомств щодо даного законопроекту.

Рева підкреслив, що розуміє важливість швидкої підготовки законопроекту, однак необхідно, щоб він відображав консолідовану позицію в тому числі і представників силових структур.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Всіх повернуть: заступник міністра розкрив деталі нового обміну полоненими і назвав терміни".

Дивіться також фоторепортаж "Апострофа": "Як у Києві зі сльозами зустрічали Героїв, звільнених з полону бойовиків: яскраві фото".