RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Часи нацистської Німеччини: колишні полонені розповіли про рабську працю на бойовиків "ЛНР"

Мешканці місць позбавлення волі на підконтрольній бойовиками "ЛНР" території перетворилися на частину індустрії з мільйонними оборотами і фактично рабською працею.

Про це йдеться в матеріалі видання "Новое Время".

"Майже всіх змушують працювати і отримують на зеків величезні гроші. Це якийсь табір часів нацистської Німеччини!", - сказав Теймураз Ніхотін, який нещодавно вийшов з колонії в ОРЛО.

Відповідно до законодавства України, його повинні були випустити більше року тому, але адміністрація колонії примусово утримувала Ніхотінав ув'язненні.

Східна правозахисна група заявляє, що в ОРЛО у в'язницях і колоніях утримується близько 5 тисяч чоловік, і у кожного третього закінчився термін покарання, але їх не випускають на волю.

Відзначається, що бойовики "ЛНР" створили структуру під назвою "Державне унітарне підприємство виправних колоній", куди увійшли всі дев'ять колоній в ОРЛО. Дане "підприємство" силами ув'язнених виробляє безліч різних товарів: від меблів до шлакоблоків. Глава Східної правозахисної групи Павло Лисянський заявляє, що за рік укладені в колоніях виробляють продукцію на 3,5 млн дол.

"У луганських зонах зараз встановлені нелюдські закони і правила побуту: тим, хто не хоче працювати, ламають руки і ребра, показово б'ють на очах у всіх, виводять на мороз, роздягають та інше", - каже в'язень Віталій.

Також читайте інтерв'ю "Апострофу" нещодавно звільненого з полону бойовиків "ДНР" вченого: В очах бойовиків на Донбасі Захарченко - зовсім не герой - Ігор Козловський