RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Названа причина, по якій в Україні досі не почався суд над Плотницьким

Слідчі Служби безпеки України (СБУ) направили в суд обвинувальні акти стосовно екс-ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького та його помічників Андрія Патрушева і Олександра Гурєєва, але суди над ними так і не почалися.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Відзначається, що саме ці бойовики, за версією слідства, були організаторами катастрофи військового літака Іл-76 в червні 2014 року в Луганську, але вже рік суд в Дніпрі ніяк не може зібратися - судді беруть самовідвід.

"Моя думка - просто не хочуть слухати справу. Але я не розумію, з яких причин. Начебто законне рішення, слідство провели, потрібно почати його хоча б слухати. Я думаю, що просто не хочуть слухати. Тому що справа довгограюча, напевно, не хочуть надовго заходити в процес на шкоду іншим справам", - заявив адвокат потерпілої сторони Віталій Погосян.

Так, причини самовідводу суддів різні: останній раз суддя, який був родом з Донбасу, аргументував своє рішення побоюваннями за власну безпеку.

"Але я не знаю, чого боятися судді. Моя думка така, що якщо ти суддя України, то ти повинен виконувати свою роботу", - сказав Погосян.

Уточнюється, що проблеми виникли не тільки з суддями, а й з адвокатами обвинувачених, яких за законом надають безкоштовно. Не дивно, що і захищати Плотницького і Ко також не поспішають.

"У всіх одна підстава - хтось із близьких залишився на непідконтрольних територіях, і вони переживають, що на цих людей може бути тиск. Але в будь-якому випадку захист потрібний. Я думаю, знайдуться адвокати", - вважає Погосян.

На даний момент справа надійшла до Красногвардійського районного суду Дніпра. За словами адвокатів, 12 лютого може початися судовий процес, але поки офіційно це не підтвердили в суді.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ніяк не візьмуться за Плотницького: в Україні бояться судити ватажків ДНР-ЛНР.