RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як потрібно реформувати ЗСУ: британський полковник вказав на найважливіші моменти

Реформування Збройних сил України (ЗСУ) має бути постійним: чим масштабніше воно буде і чим швидше почнеться, тим кращих результатів вдасться досягти.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив британський полковник Глен Грант, який раніше працював радником в Міністерстві оборони України і є автором резонансного листа керівництву країни про проблеми в українській армії.

"Питання часу (реформування ЗСУ, - ред.) відкрите, тому ви ніколи не припиняєте удосконалювати будь-які сили оборони, не повинні припиняти вдосконалювати. Зміни повинні бути постійними, їх треба виростити в кожному офіцерові, сержанті і старшині - спрагу покращувати все день за днем, не втратити і години. Кожну годину треба проводити за навчанням, прагненням зробити людей кращими і кращими. Тому що ворог завжди має голос", - сказав він.

За словами Гранта, не потрібно пов'язувати себе з НАТО - слід орієнтуватися на проблеми, з якими, ймовірно, доведеться зіткнутися. Тому мова йде не про три або п'ять років, а про постійне поліпшення армії.

"Чи можна замінити вище керівництво? Так. Багато хороших людей пішли, але повернуться, якщо реформувати Збройні сили. І також є безліч людей в районі передової, яких варто призначати на кращі позиції і підвищувати по службі, а не заважати поліпшенню системи", - уточнив він.

За його словами, якщо армія хоче бути більш мобільною, то всю країну треба прочесати в пошуках транспортних засобів і систем озброєнь, які не використовуються за призначенням. Наприклад, Національна гвардія має занадто багато хорошої зброї, яку вона не збирається використовувати і не мала б мати права використовувати. Її варто передати армії.

"Це одна проста зміна. Інша - це підрозділи, які не використовують як слід обладнання, яке мають. Потрібно також подивитися на всі уміння, які потрібні в підрозділах, і упевнитися, що люди їм навчені - наприклад, технічному обслуговуванню транспорту, приготуванню їжі, яке, як я знаю, поліпшується. Все це можна покращувати просто, день у день", - сказав полковник.

Разом з тим, він підкреслив, що найважливіше з потрібних змін - це розуміння уроків, отриманих на фронті, передача їх підрозділам, які готують до відправки на фронт.

Детальніше читайте в інтерв'ю Глена Гранта "Апострофу": Україна повинна бути готова, що Путін розширить війну за межі Донбасу.