RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

На Донбасі знову неспокійно: штаб озвучив втрати АТО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі зафіксовано 20 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України (ЗСУ), у результаті чого поранений один український військовий, ще один отримав бойову травму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відзначається, що бойовики незаконних збройних формувань застосовували зброю, заборонену Мінськими угодами.

"На Луганському напрямку основна ворожа активність відбулася в районі Світлодарської дуги. Неодноразово з 120-ти і 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів противник вів вогонь по опорних пунктах сил АТО навколо Луганського... Також в цьому районі противник застосував міномети різних калібрів і цілий арсенал піхотного озброєння на підступах до Світлодарська та Троїцького", - сказано в повідомленні.

Крім того, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї незаконні збройні формування обстрілювали захисників Кримського. На інших ділянках противник порушував перемир'я біля Залізного, Малинового і Новоалександровки.

"На Донецькому напрямку, ще в світлий час доби, загарбники провокували українських воїнів з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Тарамчука", - додали в штабі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні розповіли, хто може змусити Путіна припинити війну на Донбасі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Україна відправить війська на Донецьк і Луганськ, Росія відповість по повній - журналіст.