RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На Заході назвали умову, за якої Україна зможе повернути Крим

На сьогоднішній день президент Російської Федерації Володимир Путін не готовий повернути Україні окупований Крим, однак це може статися після зміни влади в Росії, якщо відбудуться певні зміни в самій країні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила німецький євродепутат, член групи Зелені - Європейський вільний альянс і відомий друг України в Європарламенті Ребекка Хармс.

"Я не вмію передбачати майбутнє і вважаю, що в Кремлі президент, пан Путін, який, мабуть, не готовий повернути Крим Україні. Однак думаю, що щось зміниться після Путіна. Я б не очікувала чудес зараз, проте я думаю, що зміни прийдуть в Росію зсередини, а не ззовні, і це також створить можливість для ймовірної зміни статусу Криму", - сказала вона.

За словами Хармс, до того часу потрібно розглядати положення окупованого Криму значно серйозніше, воно повинно стати більшою мірою питанням міжнародної участі та переговорів.

"Стратегія невизнання [анексії Криму] дуже важлива, і українці повинні пам'ятати, що міжнародне співтовариство не визнало анексію Криму, а навпаки, що теж дуже важливо. Мене також, як і в випадку з Донбасом, хвилює наступне: частиною нашої стратегії завжди має бути те, щоб думати про долю і життя людей під окупацією або при режимі кремлівських найманців на Донбасі. Думаю, цього часто не вистачає в дискусіях з нашими партнерами в Києві", - сказала євродепутат.

Хармс додала, що найжахливіша частина реалій полягає в тому, що, незважаючи на постійні спроби, не вдалося зупинити обстріли на Донбасі.

"Думаю, до так званих президентських виборів в Росії ми не побачимо істотних змін. Але після виборів, оцінюючи також місію пана [спецпредставника США з питань України Курта] Волкера, українці та їхні партнери повинні сісти разом і виробити стратегію на майбутнє", - підсумувала вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не готовий повернути Україні Крим, але зміни прийдуть - євродепутат Ребекка Хармс.