RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Не протримаються і доби: екс-ватажок бойовиків Донбасу озвучив сценарій знищення ДНР-ЛНР

У разі, якщо Росія закриє кордон з окупованими територіями Донбасу, "ДНР" і "ЛНР" не протримаються і декількох діб.

Про це заявив колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков).

За його словами, існують три варіанти подальшого існування так званих "республік".

"Або їх доведеться приєднувати до Росії, тобто офіційно брати під захист. Або буде реалізований проект "Новоросія", коли виникне абсолютно нова, дружня, але незалежна держава. Є і третій варіант - переможе Україна за підтримки США ... Якщо РФ, не дай бог, закриє кордон, то "ДНР" і "ЛНР" припинять своє існування протягом кількох діб ", - висловився екс-ватажок бойовиків.

Крім того, на думку Гіркіна, ніякої "Новоросії" зараз не існує, а Росії потрібно було продовжувати активні бойові дії проти України в 2014 році.

"Новоросії зараз, по суті, немає, тому що в 2014 році під тиском Заходу було прийнято рішення про зупинку наступу на українському напрямку. Це було невірною дією. Вона не принесла нічого крім зовнішньополітичної поразки. Вона ніяк не позбавила нас від санкцій... Треба йти мінімум до Дніпропетровська. Брати під свій контроль всю територію, де живе переважно російське населення", - фантазує колишній співробітник ФСБ.

Нагадаємо, про більш реальні перспективи розвитку подій на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Війна на Донбасі: кроки вперед можуть бути найближчим часом.