RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Напад на Гандзюк: мережі обурила заява захисту підозрюваного

Соцмережі обурила заява адвоката одного з підозрюваних "у справі Гадзюк", який назвав активістку і радника мера Херсону Катерину Гандзюк сепаратисткою і корупціонером.

Відео інтерв'ю з адвокатом підозрюваного Микити Грабчука, який облив кислотою Катерину, виклав на своїй сторінці у Facebook юрист Масі Найєм.

На питання журналістів, чому підозрюваний це зробив, адвокат відповів: "Тому що він вважав, що вона є сепратистом і корупціонером. Ті особи, які боролись за Україну, у них така думка, що ті хто думають інакше … не те щоб вороги… але... ну це не метод, звісно (обливати кислотою)".

"Щоб вважати Катерину сепаратисткою - треба геть не знати її жодної секунди. Тому ця історія виключно придумана задля того, аби побратими підозрюваних не думали, що це було зроблено виключно за гроші", - сказав Найєм.

"Спочатку ви замальовували чорною фарбою її ім’я на парканах. Тепер намагаєтесь очорнити її ім'я в пресі та на телебаченні. Ми обурені спробою захисту затриманих створити штучний мотив для нападу на Гандзюк, нібито в підозрюваних в нападі було неприязне ставлення до потерпілої. Це робиться для того, щоб не назвати реального замовника. Дивує, що деякі провладні блогери та інші канали комунікацій так активно розповсюджують цю брехливу версію. Цікавить як високо сидять люди, які спільно з підозрюваними намагаються сховати ім’я замовника", - написано на сторінці у Facebook Хто замовив Катю Гандзюк.

Як повідомляв "Апостроф", четверо з п'яти підозрюваних у спробі вбити Катерину Гандзюк зізналися в скоєнні злочину.