RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вартові чітко чули: з'явилися подробиці вибухів на складах в Ічні

Вартові, які несли нічну вахту під час НП на складах під Ічнею, Чернігівській області, чітко чули вибухи, які сталися перед детонацією снарядів.

Про це "Апострофу" розповів прес-секретар ВСУ Богдан Сеник.

"Вартові чітко чули вибухи", - сказав він, зазначивши, що слідчо-оперативна група СБУ розглядає диверсію як одну з версій.

Інформацію про вибухи також підтвердив заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко.

"За даними опергрупи Генерального штабу, яка провела опитування вартових на постах, вони підтверджують факт підриву в чотирьох різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа", - заявив Тимошенко.

У свою чергу військовий експерт Михайло Самусь заявив "Апострофу", що версія з диверсією виглядає найбільш правдоподібною.

"По-перше, вибухи пролунали о 3:25 ночі. Це найтемніший час, який можна вважати найвдалішим для здійснення нападів, атак і агресії. Якби це було вдень, коли проводилися роботи, можна було б списати все на недбалість. По друге, загальний контекст: наближення свята Дня захисника України. Інформаційний ефект від вибуху на черговому арсеналі виходить максимальним, адже люди починають дивуватися, чому весь час відбувається одне й те саме ", - підкреслив він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Чекали, коли почне вибухати: дві головні версії пожежі на військовому складі під Ічнею.