RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Одесі поліція влаштувала бійку з активістами, оголосивши воєнний стан: відео та реакція мережі

В Одесі поліція розблокувала в'їзд на Гагарінське плато, який кілька тижнів перекривали місцеві жителі, не пропускаючи будівельну техніку, посилаючись на введення воєнного стану в області.

Про це повідомляє "Думская".

За словами очевидців, вранці 28 листопада правоохоронці, які досі не втручалися в ситуацію, відтіснили людей, проїхавшись на будівництво самоскиду. При цьому сталася бійка: протестуючі активно чинили опір.

Деякий час не працював трамвайний маршрут №5. Поліцейські заявили, що діють в рамках режиму воєнного стану.

"Використовуються всі законні методи для запобігання блокування транспортних магістралей. Це стосується не тільки Гагарінського плато, так буде повсюдно", - заявив представник ГУНП.

Як повідомив в Facebook активіст громадський активіст Дем'ян Ганул поліцейські заявили місцевим мешканцям: "будемо вас пакувати, у нас військовий стан, пропустіть техніку".

"Ось вам і приклад, як війною починають користуватися окремі комерсанти/забудовники щоб вкрасти шматок землі у одеситів", - написав він.

У свою чергу коментаторів обурив даний інцидент. Користувачі мережі заявили, що поліція не мала права посилатися на введення воєнного стану, оскільки відповідна постанова Верховної Ради ще не набрала чинності. Також вони нагадали, що схвалене парламентом ВП передбачає введення обмежень конституційних прав громадян лише в разі військового вторгнення.

Нагадаємо, 25 листопада в Азовському морі група прикордонних кораблів Російської Федерації здійснила агресивні дії проти групи українських військових кораблів, що слідувала з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу".

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українським судам і захопили їх. У полон потрапили понад 20 українських моряків.

В зв'язку з агресією РФ в 10 областях України на 30 днів ввели воєнний стан. Указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" 28 листопада.

Ним вводиться в дію рішення Ради національної безпеки України про воєнний стан з 14:00 26 листопада на 30 днів - до 14:00 26 грудня 2018 року.