RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рятувальники прокоментували фейк про пожежу на Софійській площі в Києві: опубліковано фото

Рятувальники спростували інформацію про пожежу на Софійській площі в Києві.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Раніше в мережі розмістили інформацію про пожежу, також додали фото.

"Неподалік від Софійської площі почався якийсь пожежа. Дим поки не білий", - написали в Telegram-каналі "Зрада чи Перемога".

Однак пізніше рятувальники опублікували пост в Facebook, де повідомили: "Важливо! Інформація про пожежу на Софіївській площі в Києві не достовірна!".

У прес-службі пояснили, що після посту в соцмережі деякі ЗМІ почали поширювати фейкову інформацію про спалах на Софійській площі, де проходять заходи з проведення Об'єднавчого Собору Української православних церков.

"Офіційно повідомляємо, що сьогодні, близько 13 години на Володимирському проїзді, де розташовані торгові ряди з продажу їжі, які жодним чином не стосуються проведення сьогоднішнього заходу, в одному з павільйонів під час приготування їжі спалахнуло масло на сковороді. Продавці самостійно кинули сковороду на сніг, тим самим попередили можливий спалах. Тому просимо представників засобів масової інформації не поширювати недостовірну інформацію про нібито пожежу на Софіївській площі в Києві! ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 13 жовтня в Києві за адресою вулиця Миропільська, 39, на території ринку "Юність", загорілися склади будматеріалів. А в Одесі спалахнула масштабна пожежа на "Новій пошті".