RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

З'явилася важлива інформація про солдата, який вбив українського прикордонника

У вівторок, 19 березня, солдата, який застрелив прикордонника у Львівській області взяли під варту.

Про це повідомляє інформагентство УНІАН, посилаючись на слова прес-секретаря Військової прокуратури Західного регіону Юлії Галущак.

Солдата строкової служби, який підозрюється у вбивстві військовослужбовця-контрактника прикордонних військ, взяли під варту терміном на 60 діб без альтернативи внесення застави. Таке рішення прийняв Личаківський районний суд Львова.

За словами Галущак, прикордонник повідомлений про підозру у вчиненні злочину за частиною 1 статті 115 КК України (умисне вбивство). За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як зазначив військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Віталій Горпинич, поки "підозрюваний пояснити причину своїх дії не може". За його словами, свідки повідомили, що конфлікту між військовими не було, обидва - жителі Львівської області. За півроку служби солдату зауважень не було. Загиблий прапорщик служив у прикордонному загоні з 2006 року і характеризувався тільки позитивно. У нього за кілька днів до загибелі народився первісток.

"Слідство розглядає кілька версій, в тому числі і нестатутні відносини між підозрюваним і потерпілим, можливі сімейні проблеми. Зараз проводиться психіатрична експертиза, яку проводять при розслідуванні злочинів за статтею "вбивство", - розповів Горпинич.

Нагадаємо, в селі Сянки Турківського району Львівської області солдат відділу прикордонної служби Мостиського прикордонного загону здійснив постріл в старшого зміни прикордонного наряду. Зловмисник підійшов зі спини до 35-річного прапорщика і з автомата Калашникова зробив впритул постріл в спину, в область грудної клітини, також вдарив прикладом автомата в голову. Коли прапорщик впав, солдат почав наносити удари ногами в різні частини тіла, поки його не зупинили інші військовослужбовці.

Як повідомляв "Апостроф", в Сумській області в селі Нова Слобода недалеко від кордону з Росією знайшли тіло 39-річного українського прикордонника.