RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Повна розруха: в мережі показали фото знаменитого "космічного" селища в Росії

В російському селищі Зірковий в республіці Бурятія активісти показали аварійні багатоквартирні будинки, які багато років ніхто не обслуговував.

Після звернення від активістів керуюча компанія, яка обслуговує будинки, була оштрафована на 250 тисяч рублів.

Судячи з опублікованих фото, будинки по вулиці Ясна знаходяться в жалюгідному стані. На знімках видно зруйновані стіни, фасад, сходи, дахи, затоплені підвали, зношену теплоізоляцію труб, зламані двері в під'їзді і вибиті стекла. Судячи з усього, прибирання прибудинкової території тут не проводиться багато років.

Селище Зоряний з'явилося на карті в червні 1957 року, коли під Улан-Уде була закладена станція космічного зв'язку. Спочатку тут були розміщені антени на колесах, які ловили сигнали з орбіти, звідки Юрій Гагарін доповідав про хід польоту. Через час в селищі забезпечували зв'язком програму "Союз-Аполлон", яка проводила стиковку американських і радянських космічних кораблів. Пізніше в Зоряному з'явилася орбітальна станція "Мир".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що крім закритого на реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Україні налічується безліч аварійних мостів, що потребують ремонту.