RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Оточені з трьох сторін: генерал вказав на загрозу потужного удару росіян по Києву

У разі оголошення України повномасштабної війни з РФ, противник введе свої війська з боку Білорусі і в найкоротші терміни нападе на Київ.

Таку думку висловив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко у відповідь на заяву колишнього командувача ООС Сергія Наєв про те, що Збройні сили могли б звільнити Донбас менш, ніж за добу.

За його словами, просування військ до кордону може бути розпочато за рішенням Верховного головнокомандуючого, а не військового командира. І якщо таку команду буде віддано, це може привести до величезних людських втрат.

"Але навіть якщо ми вийдемо до кордонів, це буде означати початок широкомасштабної війни з Росією з величезною кількістю людських втрат. Наші потенціали різні. Росія має перевагу перед нами в бронетехніці, літальних апаратах, ракетне озброєння. Володимир Путін не зупиниться", - заявив Романенко.

До того ж, за його словами, сили України багато в чому поступаються силам противника.

"Більш того, в порівнянні з 2014 роком наше становище погіршилося. У Криму росіяни сформували стратегічне угруповання, яке п'ять років тому було тактичним. Крім того, вони і в Білорусь завели свої війська, заклали на складах озброєння і готові нанести нам удар стратегічного рівня з півночі, а це - найкоротша відстань від кордону до Києва.

Вони і на Сході розгорнули бригаду оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Один із дивізіонів буде працювати безпосередньо по Києву. Можливий залп в 360 ракет, який буде спрямовано не лише по столиці нашої країни", - підсумував генерал-лейтенант.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Дивізіон російських "Іскандерів" працюватиме прямо по Києву - генерал Ігор Романенко.