RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​У Сирії завдали повітряного удару по штабу з офіцерами Путіна: відео вибуху

12 червня у сирійській провінції Латакії бойовики знищили штаб, який використовувався російськими військовими на постійній основі.

Про це повідомляють сирійські ЗМІ, публікуючи відповідне відео.

Відомо, що терористи скористалися тунельної бомбою, і повністю знищили будівлю штабу.

На представлених відеокадрах можна оцінити потужність вибуху, який повністю знищив будівлю, при цьому, яка саме з угрупувань атакувала російський штаб, поки що залишається невідомим.

Крім іншого, не повідомляються також і дані про можливих постраждалих і загиблих, хоча в соціальних мережах з'явилася інформація про те, що в момент вибуху в штабі могли перебувати як російські, так і сирійські військові, які проводили переговори.

Примітним є той факт, що підрив будівлі не вплинув на введення на території провінцій Латакія, Ідліб і Хама режиму припинення вогню, який повинен був настати опівночі, проте, вже через 16 хвилин терористи обстріляли з коштів артилерії позиції сирійських військових.

Офіційних коментарів з боку Міністерства оборони Російської Федерації на цей рахунок поки що не надходило.

З огляду на підготовку вибуху, логічно припустити, що операція ретельно планувалася.

Як повідомляв "Апостроф", 10 червня в Сирії військово-повітряні сили урядового режиму Башара Асада та Росії завдали ударів, в результаті чого загинули 6 мирних жителів, ще 39 отримали поранення.