RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії затримали судно з українцями: перші подробиці

У російському порту Єйськ на Кубані було затримано судно Lizori під прапором Молдавії, на борту якого перебували 14 громадян України.

Про це повідомляє ТАСС.

За інформацією Російського професійного союзу моряків, судно було затримано через незадовільний технічний стан та невиплати екіпажу зарплат. За даними Міжнародної федерації транспортних робітників, які наведені в повідомленні профспілки, сума заборгованості - 11,23 тисяч доларів.

"Українське судно, український екіпаж. На борту знаходяться 14 членів екіпажу, всі вони громадяни України", - розповіла інспектор Міжнародної федерації транспортних робітників (ITF) в Росії Ольга Ананьїна.

Трьох із українців відправили додому 23 липня, питання відправки інших членів екіпажу вирішується.

Також повідомляється, що судно належить компанії DonbassTransitService Ltd (ТОВ "Донбастранзітсервіс"), проте на борту розміщений список співробітників та інших фірм.

За даними на сайті "Донбастранзітсервіса", організація зареєстрована в Україні, розташована в Маріуполі. Компанія є індивідуальним членом Міжнародної федерації експедиторських асоціацій c 2001 року, сертифікована Російським морським регістром судноплавства, а ліцензія Мінтрансу України видана роком пізніше.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в травні 2019 року в Єгипті було затримано танкер з нафтою Sea Shark , на якому знаходилися 17 українських моряків.